Den frosne høne

Den frosne høne

I nogle samtaler inden massagen fortæller mine gæster om deres drømme. Denne her drøm er dog min egen, men kunne sagtens have været et godt emne for den tantriske samtale med en gæst før en tantramassage. I samtalen forsøger vi at få øje på det der er, ved hjælp af simple spørgsmål, og derefter at slippe det igen – inden vi går ind i massagen.

Jeg går igennem en kløft i et vinterlandskab. Sneen ligger tungt over alt. Kløften har snedækkede sider, og jeg kan se træer og buske stå som spøgelser rundt omkring i landskabet.

Jeg skal til venstre ad en sti, der fører mig igennem kløftens ene side. Stien fører mig ind i en skov. Men lige før jeg går ind i skoven, ser jeg en fugl sidde på kløftens kant.

Den er helt frossen. Der er et tykt lag is henover hovedet, ryggen og brystet. Kun halefjerene stikker ud. De har en smuk grøn farve, der er en skærende kontrast til det hvide landskab. Jeg tror at det er en papegøje – for vi har ikke fugle i Danmark med så grønne halefjer.

Da jeg kigger ned på jorden foran mig ser jeg at den komme løbende hen til mig. Pudsigt, tænker jeg: Den kan bevæge sig? Den er ikke død?

Jeg løfter den forsigtigt op, og sætter mig ned med den på skødet. Jeg lægger mine varme hænder på isen over fuglens krop og ansigt. Langsomt mærker jeg, hvordan isen tør op, og jeg kan forsigtigt pille små stykker af den tykke iskappe. Dens øjne kommer til syne, og de glipper forsigtigt til verden.

Det er nu ikke længere en grøn papegøje, men en hvid høne. Den er ret flot – og jeg kan mærke livet pulsere i den.

Da jeg er færdig med at fjerne al isen fra den, sidder jeg bare lidt stille og venter på at den vil flyve væk – tilbage i dens rette element. Men i stedet putter den sig ind til min mave, som om den viser mig taknemmelighed.

Drømme handler om os selv

I min forståelse handler drømmen om den måde, jeg modtager mine massage-gæster på.

Kløften symboliserer en kvinde, og vinteren at hun er gået i hi. Papegøjen der er frosset helt til is er et menneske, der møder stor modstand i livet. Måske kan hun ikke længere genkende sig selv?

Fuglen, der kommer løbende hen til mig, og min efterfølgende overraskelse – kunne være min egen forundring over, hvordan de mennesker jeg ser omkring mig faktisk lykkes med at leve livet – på trods af megen modstand. Og oveni have overskud til at række ud og bede mig om et møde.

Jeg fornemmer, at mine varme hænder er mine tantramassager, og at de kan få modstanden til at opløses – stykke for stykke – indtil en ny verden langsomt viser sig. At papegøjen bliver til en høne betyder måske at massagerne kan forvandle en kvinde fuldstændig – så det ikke er det samme menneske, der gik ind af min dør, som går ud.

Og det er jeg taknemmelig over at være en del af.

Måske betyder min drøm noget helt andet. Uanset hvad – vil jeg slippe den nu og bevæge mig videre – til det næste møde.

Jeg elsker mit job <3

Kærlig hilsen

Jørn

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.