Slowly slowly

Slowly Slowly

Min græske værts motto er ”slowly slowly”.

Han siger det ofte: Når jeg skal stige på båden er det ”slowly slowly”. Og når jeg skal af igen så er det ”slowly slowly”. Når vi har en aftale om 5-10 min. er det altid – ”slowly slowly – we have time”. Selv når han kommer lidt tøvende hen til mig foran min hoteldør: ”Mister Jørn, is it okay I come clean your room? I take this room and then the next and then – maybe in 15-20 min. I come to you – slowly slowly, dont worry you have time”.

Selvfølgelig er det okay. Det er altid okay at være langsom. Faktisk er det rart at være et sted og med nogle mennesker, hvor alting går langsomt.

Dagene flyder afsted i deres eget tempo. Samtalerne stiger og falder i dybden. Gåturene over kløften eller til indkøb foregår ”slowly slowly”. Jeg indånder ideen om, at alting ER langsomt og dag for dag, kan jeg mærke at nuet bliver mere og mere nærværende. Som om selve tiden er fleksibel, og kan ændre hastighed. Min krop vænner sig til at hver en sansning får opmærksomhed. At hver gang der opstår et indtryk eller en indre bevægelse, så stopper jeg og lytter. Lytter, indtil jeg ved hvilken vej, bevægelsen nu går.

Det er ikke det samme, som at gå i stå. Slet ikke. At gå i stå er at falde i søvn – at skifte opmærksomheden væk fra det, der er lige nu. Og det er ikke det, jeg taler om her. Jeg taler om at komme nærmere min opmærksomhed. Og at det kræver langsomhed for at gå den vej.

Langsomhed i tantramassagen

Jeg glæder mig til at komme hjem i næste uge og lave tantramassager. Det langsomme er helt nødvendigt i massagerne. Uden langsomheden mister vi nuancerne – uden langsomheden overser vi vigtige sansninger og indtryk, som vi skal iagttage og bevæge os i sammen.

Åh, hvor jeg glæder mig til at lade hænder, arme og kroppe mødes og langsomt, langsomt danse og udforske det, der skal udforskes. At lade hver eneste strøg eller tryk eller skift ske i opmærksomhed. Vente tålmodigt på at glide – næsten falde – fra kroppen og ud til den ene eller anden side. Give livskraften plads til at pulse sin energi rundt i kroppen og mærke at jeg lever.

Og det er måske det, tantramassagen handler om. At mærke at jeg lever.

Du kan booke en tid her til en massage.

Slowly slowly.

Kærlig hilsen

Jørn

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.