At give slip og lågen til min tørretumbler

At give slip og lågen til min tørretumbler

Når man i livet får lidt for faste holdninger til hvordan det skal være skruet sammen, ender det ofte med modstand. Og det er først når vi giver slip at vi kan finde nye veje.

For nogle dage siden gik min låge i stykker til min tumbler. Jeg bestilte den lille del hos Repart og besluttede mig så for at reparere den i dag. I starten gik det ret nemt. Lågen af. Skruer ud og gøre klar til at sætte den nye dims i.

Men så møder jeg modstand. For filan hvor jeg kæmper: ”Det var dog utroligt? Hvor svært kan det lige være at sætte sådan en lille dims på plads? ”. Det var jo så lidt der skulle til. Jeg kan se at jeg kun liiige mangler den sidste mm – så vil det hele skubbe sig på plads.

Jeg presser. Presser endnu mere. Endnu hårdere. Anvender alle mine kræfter. Jeg bliver frustreret: ”FOR FANDEN DA OSSE. SÅDAN NOGET LORT” råber jeg. Henter værktøjet. Duer ikke. Prøver noget nyt værktøj. Værktøjet smutter og jeg slår mine fingre.

”%!&%”!”?##%%%” imens jeg hopper rundt på gulvet med fråde ud af munden.

Så skrider jeg. Går en tur ud af huset. Erkender at denne lille dims har vundet over mig. Tilbage igen sender jeg en mail og spørger om jeg kan købe en hel ny låge, for jeg kan ikke finde ud af at samle den jeg har skilt ad. Puster ud. Slapper af.

Pyyyha. Laver en kop kaffe. Begynder at rydde op.

At give slip

Og her sker det så. Jeg får en ny ide. Måske skal jeg kigge på helheden – hele lågen frem for kun den lille dims i sig selv?

Jeg mærker ny energi og samler tingene på bordet. Nu har jeg overblik. ”Prøver” dimserne sammen uden skruer. Ja, for faen!!! Det kunne virke. Jeg har zoomet for meget ind. Det er helheden det handler om her med tørretumbleren.

5 min. efter har jeg monteret det hele og min tørretumbler kostede 95 kr. at reparere. Jeg har til gengæld fået en uvurderlig indsigt i at det aldrig er den lille detalje det handler om – men hele billedet. Alting er et system, der passer sammen, hvis ellers man bevæger sig rigtigt i det.

Det er en låge til en tørretumbler også.

Og det var først da jeg gav slip på mit fokus på den lille detalje og min målrettethed, at jeg kunne se den nye vej <3

Kærlig hilsen

Jørn