Kærlighed i en tantramassage

Kærlighed i en tantramassage

Når jeg mødes med en gæst i en tantramassage er det et meget intimt og sanseligt rum, der åbnes op ind til. Det kan føles som kærlighed. Det kan for den, der ikke er vant til, eller endda tørster efter intimitet, måske føles som et endog meget kærligt rum, der åbnes op ind til.

For den der er faret vild i en ørken uden vand, kan det at få et glas kildevand, føles som en meget kærlig og hengiven handling. Det er det sikkert også, og samtidig er det godt at se, hvad rammerne er for at give et glas koldt vand.

Det samme gælder for tantramassagen. Når jeg går ind i massagen åbner jeg. Ubetinget. Jeg er 100% til stede og sanser og bevæger mig i mødet med en anden krop. Det er kærligt, der er lyst, der er sanselighed, vi rører og berører hinanden i det åbne opmærksomme rum, der inviteres ind til.

Vi har med andre ord fat i selve grundlaget for tantra; at vi åbner for os selv, stiller os til rådighed for det møde, der kan opstå. For ved at være til stede i nu’et, åbne, sanse og mærke lysten – mærker vi også os selv. Tantra er interessen for livet – og i mine øjne, som oftest interessen for mit eget liv og mine egne reaktioner, i mødet med andre mennesker.

Jeg rummer selv alle løsninger til alle mine problemer

Når jeg åbner, møder jeg mig selv, og kan måske finde ind til at jeg rummer alle løsninger til langt de fleste problemer eller udfordringer, jeg står med til daglig udenfor massagen.

Massagen er altså en form for ”træningsbane”. Det er her vi kan træne til det liv, der ræser afsted udenfor. Kærligheden, sanseligheden og lysten fortsætter derfor heller ikke efter massagen. Det er erfaringen, du som gæst kan tage med videre i dit eget liv.

Jeg retter mit fokus et andet sted hen efter hver massage – for ellers ville jeg ikke kunne være til stede i det næste møde. Jeg tager lysten og sanseligheden med videre til min hverdag, til mit job, til mine børn og til min kæreste.

”Men mødet føltes bare så specielt – så intenst?”

Jeg forstår godt at det kan føles sådan. Som med historien med ørkenvandreren der tørster efter vand, kan den der mangler kontakt, sex, lyst, intimitet eller forståelse – føle at selve meningen med livet dukker op i en massage. At der opstår en helt særlig forbindelse, som man har lyst til at have også efter at massagen er færdig.

Og det sker heller ikke så sjældent, at mine gæster får et helt nyt syn på, hvad der er vigtigt i deres liv.

Men jeg er overbevist om at det ikke er en kærlighed der er rettet mod et bestemt andet menneske – og slet ikke mod mig eller noget jeg kan. Jeg tror, at det er kærligheden til os selv, vi opdager. Og at vi skal være bevidste om at den ikke er afhængig af en tilfældig tantramassør.

Det giver mere mening at betragte kærligheden, der gives udtryk for i massagen, som en kærlighed til alle mennesker. Imellem alle mennesker. Der ER ikke forskel på, hvem det er jeg møder. Du er et menneske, og derfor fortjener du min fulde opmærksomhed – ligesom jeg fortjener din fulde opmærksomhed.

Og det er den bevidste opmærksom til et hvilket som helst andet menneske, som vi mødes i.

I hud mod hud. I kærlighed. I sanselighed. I lyst. I omsorg. I alt det vi rummer som mennesker.

Måske vi skal mødes i en tantramassage?

Kærlig hilsen

Jørn