Tantra Sex

Jørn

Tantra Sex

Under en samtale fik jeg spørgsmålet: Hvad er forskellen mellem tantra, tantramassage og tantrasex. Lad mig selv også tilføje ”almindelig sex” og ”lyst” som de fleste forstår det.

Først og fremmest er der tale om ”kasser”, forklaringer som af og til kan være gode at have for at forstå, hvad det er vi taler om. Men faktisk er grænserne imellem de forskellige udtryk flydende, og det kan være svært at se forskel. Når der så samtidig er mange der fortolker begreberne, så bliver det endnu sværere at have med at gøre.

Men her er min version:

Tantra

Tantra er en måde at forstå verden på, som har rødder i østlig filosofi. Tantra er for mig nært

knyttet til frihed. At vi som mennesker er fri, og vil vi være lykkelige skal vi søge friheden til at leve det liv, som skaber mest balance i krop og sind.

Frihed er i mine øjne ikke at smide tøjet ved enhver given lejlighed eller at kneppe med alle og enhver. Frihed er at lade være med at skamme sig, over at jeg har lyst til det ene eller det andet.

Måske bare friheden til at være i rigtigt dårligt humør.

Med friheden følger ansvaret også – først og fremmest ansvaret for mig selv. At jeg selv har ansvaret hver dag for, hvordan jeg har det. Og leder min frihed ind i at jeg har det godt eller dårligt, er det basalt set mig selv, jeg skal se på først. Denne del glemmes af og til, når vi går ind for at undersøge et tantrisk liv, for vi er vant til bare at fokusere på alt det gode eller det der er sjovt. Men kort sagt kan vi ikke tage den ene ende af pinden op, uden at den anden også følger med.

Ansvar tilføjer opmærksomhed og bevidsthed til friheden, sådan at jo mere bevidste vi er om det der sker, jo mere frie kan vi være – og efter sigende mere lykkelige bliver vi så også.

Du kan læse mere om tantra her.

Tantramassage

En tantramassage er en måde at øve sin opmærksomhed på. Det er dansetræningen før opvisningen. Det er tirsdag-træningen før fodboldkampen Lørdag. Massagen er en sanselig og nærværende helkropsmassage, hvor et møde mellem to mennesker, kan blive en intim fælles oplevelse. Massagen vil naturligt bevæge sig over det meste af kroppen, og under massagen er der mulighed for at undersøge sig selv og blive opmærksom på, hvad der opstår af sansninger og lyst.

Vores kendte ”bevidstheds-verden” består først og fremmest af relationer. Derfor mener jeg at en tantramassage og hvordan den opleves ikke kan adskilles fra de to mennesker, der deltager i den. Den oplevelse du får ved forskellige massører er derfor forskellig, og det kan være godt at skifte massør engang imellem – for at udforske, hvordan du oplever de forskellige massager.

Tantramassagen har jeg skrevet mere om her.

Tantra sex

Tantra sex er for mig en måde at blande tantra, massage, nærhed, berøring, sex, saftighed og endeløse orgasmer.

Når jeg går ind i tantrasex – sker det fuldt opmærksomt og jeg elsker med hver en celle i min krop. Lingam vil naturligt, men ikke nødvendigvis, komme i Yoni og det vil ske i fuldt bevidsthed, og ethvert forsøg fra mit sind på at tage over og gå efter en ”orgasme” vil jeg stoppe blidt og nænsomt, for at blive i en tilstand af stigende lyst, begær og opmærksomhed.

Tantra sex tager lang tid, og 2-3 timer er ikke unormalt, da langsomheden og den stille undersøgelse af hvad der sker i kroppen, er afgørende.

Jeg har oplevet at tantra sex kunne vare en hel uge – hvor den kun blev afbrudt af de mest nødvendige ting, som at spise, drikke og sove. Det var selvfølgelig helt fantastisk at give sig hen til <3.

Der ligger under det hele en forståelse af at – måske nok især mandens – udløsning skal have mindre fokus, da lysten som oftest forsvinder med en mands normale udløsning/orgasme. Til gengæld får han så med lidt tålmodighed, en helt anden intens og langvarig orgasme, som føles fuldt ud på højde med den udløsning de fleste mænd kender til.

Men der er en gråzone her, som du selv skal udforske – nogen anbefaler ligefrem at manden får ”taget trykket” inden tantra sex, for at kunne hengive sig helt til opmærksomheden i hele kroppen. Andre anbefaler at man skal afstå fra udløsningen i flere måneder. Begge dele kan sikkert virke lige godt. Og det er ikke muligt at sige hvilken løsning, der passer til jer. Prøv jer frem.

Almindelig sex

Såvel tantra, tantramassagen og tantra sex adskiller sig fra den almindelige ”husmor” sex, ved at der ikke er noget decideret formål. Og det er der ofte i den sex, som de fleste normale par dyrker.

I mine tidligere forhold endte min partner og jeg altid med at fokusere på de tre samme steder:

  1. Kysse kysse
  2. Slikke lidt på (hendes) bryster
  3. Udveksling af blowjobs og så knalde, knalde, knalde for at få en udløsning

Som oftest blev det hele klaret på 10-15 min. Problemet var først og fremmest at det blev kedeligt og forudsigeligt og efter et stykke tid, længtes vi begge efter at der skulle ske noget nyt.

Både kvinden og manden i et par begynder så måske at kigge ”udad”, fordi vi naturligt tiltrækkes af andre mennesker. Det kan være fint og godt, men min oplevelse er at ”nissen flytter med” – så hvis vi keder os nu – gentager vi sikkert de samme fejl igen med en anden partner.

Så for mig handler det om at blive bevidst i, hvordan min relation er til de mennesker, jeg har omkring mig. Og dermed også hvordan jeg har sex med det menneske, jeg er sammen med.

Note! Vigtig note! For at det ikke skal blive for helligt det hele, har jeg selv besluttet at jeg smider min kvinde ind over køkkenbordet engang imellem og bare tager hende. Går vi en tur i skoven, eller ligger på stranden kan jeg også sagtens finde vej til en quickie. Det er skønt og også en del af nærværet imellem mennesker. Så ”almindelig sex” med et målrettet slutresultat, har også god plads hos mig – og det sker alt sammen helt bevidst…

Elskov og lyst

Man kan vel sige at almindelig sex, tantra, tantramassage og tantra sex alt sammen er en form for elskov. Jeg tænker ofte at en samtale eller en gåtur i skoven, kan være lige så intens som en 3 timer lang tantrisk elskov , og dermed er det bedre at kalde det hele – elskov.

Måske handler det om at elske livet – at vi skal elske os selv, og udforske de små signaler, som vores kroppe hele tiden sender, men som vi ofte vælger at ignorere. Måske handler det om lyst – at vi skal følge vores lyst og lære at genkende, hvornår noget er ”lyst” og hvornår noget er ”lyst til”.

Lyst beskriver en måde at være i livet på – hvor en gåtur, en uges sex eller at lytte til et stykke musik, kan have den samme sansemæssige kvalitet. Der er ikke noget formål og dermed ingen ”mening” defacto, så i denne forstand er meningen ”at være tilstede”. Hvis du er tilstede, vil din lyst fortælle dig, hvor den næste bevægelse skal gå hen. Nøjagtig som i en massage.

”Lyst til” handler om at mit ego tænker at jeg vil ”have et eller andet” – at jeg ikke er i kontakt med min krop og at det er mit hoved, der bestemmer retningen. Fantasier er ”lyst til” og selvom fantasierne er gode nok, tænker jeg ofte om mig selv, at de er udtryk for en underliggende ubalance, fordi jeg ikke har fulgt min lyst.

Elsk dig selv

Så elsk dig selv. Elsk hinanden. På alle mulige måder. Og ofte. Elsk ofte. Elsk længe. Elsk meget.

Vær bevidst, før, under, efter. Har du en fantasi, så undersøg den – hellere i dag end i morgen. Skam dig ikke over den. Måske er fantasien lige dig, måske er det ikke. Og uanset er det rart at få det prøvet af. I første omgang kan det at undersøge, være at læse om andres fantasier eller oplevelser. Det kan også være at ringe til en, som du kan fortælle det til.

Måske har du lyst til eller en fantasi om at en tantramassage kan være en vej for dig, ind i mere nærvær med dig selv, eller din partner? Måske er tiden bare gået, og din ”hudsult” nu klar til at blive undersøgt? Måske ”trænger” du bare, og føler at lysten fører dig i min retning? Måske har du allerede erfaring fra massager, og ved at her skabes et rum, som er dejligt at gå ind i? Måske ved du at en massage kan være helt terapeutisk og livgivende i et omfang, så det kan ændre dit liv?

Vil du vide mere, så er du velkommen til at kontakte mig her.

Kærlig hilsen

Jørn

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.