Tantramassage

Tantramassage

Tantramassage er for mig en unik måde at undersøge tantra på. I massagen er vi uden skjold og fremstår mere klart, som de mennesker vi er.

Inden du ankommer tager vi en telefonsamtale, så vi kan fornemme om det er okay at gå videre.

Når du ankommer til mit hjem, byder jeg dig velkommen indenfor. Inden massagen har vi endnu en samtale, hvor jeg fortæller lidt om rammerne. Samtidig er jeg interesseret i at høre om dig, din indgang til tantra og hvad der rører sig i dig lige nu. Samtalen tager imellem en halv og en hel time, og skal skabe tryghed hos dig om hvad et møde er, og tryghed i mig om at du har forstået at der ikke er tale om en behandling.

Efter samtalen klæder vi om. Du kan tage et brusebad hjemmefra. Har du ikke mulighed for det, kan du bade her hos mig. Du får udleveret en sarong, som du skal have på i starten af mødet.

Vi starter med at sidde overfor hinanden og være stille nogle minutter. Herefter er der et kort ritual, hvor jeg blandt andet afklæder os begge.

I mine massager er vi begge nøgne. Når vi fjerner den barriere, tøj giver os, åbner vi også samtidig for et smukt rum til at undersøge Ja og Nej.

Når det er tid, beder jeg dig lægge dig på maven på madrassen, og så går selve massagen i gang.

Der er ingen bestemt form, rækkefølge eller plan for tantramassagen. Vi mødes og lader bevægelse, impuls og sansninger føre an igennem massagen. Du kan sætte dig selv fri til at undersøge dig selv i mødet med mig.

Hele kroppen er naturlig for mig, og jeg berører dig overalt. For mig er der ingen forskel på en arm, en næse eller et bryst, og alle steder berøres med samme naturlighed.

Det er vigtigt at du under hele massagen siger Nej, hvis du føler dig utilpas eller der er noget, som du ikke bryder dig om. Du har selv ansvaret for dine egne grænser. Vi taler også om det inden massagen. Du kan læse mere om Ja og Nej her.

Tantramassage og lyst

Det er helt okay, hvis der opstår lyst i en tantramassage. Lyst er liv. Lyst er en af de mest grundlæggende drifter i mennesket. Opstår lyst i massagen, så nyd den og undersøg dig selv. Bevæg dig måske med lysten og opdag, hvor nemt vi kommer til at lade hovedet overtage styringen. Eller vær stille og opmærksom på, hvad der sker i kroppen, når lysten bruser igennem dig.

Det kan ske, at du føler at nu skal ”der ske noget” eller du ”vil gøre noget” for mig eller for dig selv. Det kan vi kalde et ”projekt”. Hjernen fungerer på den måde, at når vi gør ”A”, så synes vi, der skal følge ”B” lige efter. Vi kan kalde det årsag/virkning. Det er ofte sådan ”friktions-sex” udføres. At der er nogle ”regler” eller “vaner” eller en “adfærd”, der peger et bestemt sted hen.

De vaner kan du få øje på i massagen. Opdage, hvordan vanerne bliver tydelige, og hvor meget vores opfattelse er påvirket af dem.

Det er min oplevelse, at den proces er lærerig for de fleste. Her kan vi lære at se og skelne, om det er verden udenfor, der påvirker os (som de fleste tror), eller om det er verden indeni der spiller os et puds (som det oftest er tilfældet).

Yoni massage

Da ingen dele af kroppen er mere specielle end andre for mig, vil jeg også berøre din yoni lige så ofte, som alt andet igennem massagen. Yoni er et andet udtryk for dit køn. Du kan sige Nej til denne berøring, hvis ikke du ønsker den.

Af og til opstår der stor lyst, og du kan måske fornemme, at en orgasme er på vej. Hvis det sker, kan du sætte dig selv fri, og følge den impuls du har, til enten at lade den komme, eller bevæge dig væk fra den. Sker det, at der kommer en orgasme eller flere, så lad det ske. Det er naturligt og derfor indenfor rammerne af tantramassagen.

Det sker også tit, at der ikke kommer orgasmer, og det er også helt fint. Det afgørende er, at du ikke sætter forventninger op om enten at gå den ene eller den anden vej, men lader dig føre af øjeblikket. På den måde kan du undersøge dig selv frit og åbent.

Når vi er færdige med massagen, lægger jeg din sarong over dig, og så får du lov at ligge lidt alene.

Har du behov for at snakke om noget, der er sket i massagen, så kan vi gøre det efter den lille pause. Vi kan også følge op på det hele et par dage senere over mail eller telefon.

Du klæder dig herefter på igen, og jeg opfordrer dig til at vente med at vaske massagen af, da der efter massagen, ofte sanses en masse spændende ting i timerne efter. Og det oplever du bedre, hvis du stadig kan dufte og mærke olien og massagen.

Er der noget, som du er i tvivl om, så spørg hellere en gang for meget end for lidt.

Tantramassagen er ofte intens og intim på samme tid, så derfor er det vigtigt at du er sund og rask – ligesom du kan være sikker på at jeg selvfølgelig er det.

Menstruation og tantramassage

Menstruation er naturligt og ikke en forhindring for at få en massage. Der findes tværtimod gode råd for, hvordan menstruation og tantramassage kan kombineres. Menstruationen kan i sig selv være et spændende område at undersøge for dig. Måske er der skam eller skyld forbundet med den del af din kvindelighed?

Hvis du har din menstruation, kan du bruge en natursvamp. Du køber en natursvamp, f.eks. i Matas eller en helsekostforretning, og klipper den ud i egnede stykker.  Så kan den skylles op i vand og sættes op øverst i yoni, som en blød tampon. Nogle kvinder har let ved at få den ud igen, mens andre kan have lidt svært ved at nå op. En god stilling kan være at stå med et ben oppe på f.eks. en stol eller toiletbrættet og så læne sig forover. Du kan også ligge på ryggen med bøjede ben. Vi kan også aftale, at jeg lægger nogle ekstra håndklæder under, hvis det føles mere trygt for dig.

Rummet og stemningen

Det du betaler for er entré for adgang til mit massagerum. Du betaler principielt set ikke for selve massagen, da den skal være fri for forventninger om form og indhold. Rummet har jeg med omhu indrettet, så det føles rart for mig at invitere dig ind i. Det ændrer sig hele tiden, og jeg holder af at følge mine små impulser og tilføje, fjerne ting eller flytte lidt rundt på indretningen.

jill111 / Pixabay

Sanselig Erkendelse

Sanselig Erkendelse er en kombination af samtale og massage. De to ting holdes på den ene side adskilt, men virker samtidig ind i hinanden. Vi beskriver det også som personlig udvikling.

Hvorfor kobler vi samtale og massage?

Der kommer mange mennesker til os med forskellige problemer, der besværliggør deres liv. Mange oplever også, at det ikke rigtigt hjælper kun at tale om det. Mange har talt meget og ikke fået det særlig meget bedre, trods det at de forstår deres egne handlemønstre ret godt.

Derfor har vi koblet den tantriske massage på, hvor der ikke er et mål med massagen og ingenting at fikse, men hvor det handler om at komme til stede. Sanse dig selv, mærke dine følelser og iagttage tankerne. Eller endnu mere præcist: at begynde at se på dig selv med nye og ofte mere kærlige øjne uden at bedømme dig selv. På den måde kan vi undersøge det at forene den kropslige erfaring med refleksion.

Temaer vi støder på, er for eksempel kontrol, hengivelse, lyst, begær, spænding, modstand, give slip, frygt, naturlighed, skam, manglende lyst mm.

Det kan naturligvis arrangeres som et enkelt møde og som flere møder i et forløb.

Her er en lille video, der fortæller om Sanselig Erkendelse, præsenteret af Trine. Du kan både komme til Sanselig Erkendelse hos Trine og Jørn.

Sanselig Erkendelse