Frygt og lyst

JørnFrygt og lyst

Jeg var til et dejligt foredrag om Tantra i går, og under foredraget kom jeg til at undre mig over om frygt og lyst mon er hinandens modpoler?

Frygt låser os fast. Det er overlevelses-instinktet, der sikrer at vi kan genkende farer i naturen og dermed undgå at bliver ædt af en dinosaur. Frygten er downloading. Frygten er vaner. Frygten afgrænser vores bevægelighed for at sikre overlevelse. Vi går ad de vante stier, fordi vi har erfaring med at de er sikre.

Mange mennesker definerer måske dem selv ud fra det de frygter? Frygt for at jeg ikke selv er god nok. Frygt for hvad andre vil sige. Frygten for hvad friheden mon vil føre til. Frygten for forandringer i det hele taget. Frygten for at gøre noget som helst.

Vi ligger måske derinde bagved frygten, men tør ikke helt at flytte murene af frygt, for så bliver vi sårbare.

Lyst er bevægelse

Lysten er til gengæld udvikling og forandring. Det er lysten, som får os til at bevæge os og ønske at gå steder hen, hvor vi ikke har været før. Lysten til det irrationelle, lysten til det smukke, lysten til det kreative.

Hvis vi er frosset fast er det lysten, vi skal finde frem for at få bevægelsen tilbage i livet. På jobbet. I parforholdet. Hos os selv. Vi skal simpelthen gøre mere af det, vi har lyst til.

Jeg tror, at vejen ud af at være fastlåst, vejen ud af stilstand – uanset hvilket plan det er på, er at se på vores frygt, og give slip på den. Slappe af, slippe vaner, slippe moral og slippe historier om, hvad man bør og skal gøre på jobbet, i parforholdet og som menneske.

For når vi slipper væk fra frygt, er der plads til det menneske vi er. Uden frygt giver vi plads til de mennesker, der er omkring os. Uden frygt kan vi elske os selv og vores nærmeste ubetinget.

Være i kærlighed, uden at jeg – eller de – skal frygte at gøre noget forkert, eller at blive udstødt.

Din frygt og din lyst kan du undersøge hos mig i en tantramassage.

Kærlig hilsen

Jørn

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.