Faglighed og forståelse

Før du vælger en massør eller en terapeut er det en god ide at sætte sig lidt ind, hvad det er du møder. Det kan du læse om her.

Min faglighed

Her kan du læse lidt mere om min faglighed, og hvordan jeg forstår berøring, terapi og menneskelig udvikling. Ofte handler det også om seksualitet. Nederst er der links til lidt mere uddybende baggrundsbeskrivelse.

Kontakt mig

Indtast venligst dit navn.
Indtast venligst en besked

Kroppen, sindet, og følelserne er vores kompas

Vi oplever i helheder, og i den oplevede virkelighed er det umuligt at skille krop, sind og følelser ad. Erkendelsesvejen er lynhurtig, og på et splitsekund bevæger vi os mellem sansning, følelse og forståelse. Men skal vi beskrive noget, og måske finde frem til, hvad ubalancen i os består af, - ja, så kan det være en ide at tale om krop, sind og følelser som dele i en helhed.

Kroppen sanser vi med. Det er knuden i maven eller spændingen i underarmen, ligesom det er sansningen af lyst, der bruser gennem kroppen. Det er også signalerne til os om, at være mere opmærksomme. Når hovedpinen er blevet næsten kronisk, er der sandsynligvis noget, der har forårsaget det. Ofte (men ikke altid) er smerten et symptom på noget andet.

En smerte i kroppen kan således være forårsaget af en spænding i følelserne. Noget sidder ligesom fast. Måske føles det farligt at mærke følelsen, og den skubbes væk eller sætter sig som en spænding i kroppen. Også mere positive følelser kan føles fremmede eller "farlige". Kan jeg da virkelig tillade mig at være glad lige nu? Eller have så meget lyst?

Sindet fortæller os historier om os selv og om andre. Vi danner sammenhænge, når vi beretter om, hvordan vi oplever os selv i verden. Hvordan vi ser os selv. Nogle gange er disse overbevisninger om verden en slags gode vaner, vi læner os op ad i vores søgen efter forståelse af os selv, og andre gange står de i vejen. Negative selvbilleder kan have sat sig fast og fortæller os, at vi ikke er gode nok, smukke nok, kloge nok.

Det siger næsten sig selv, at det hele spiller sammen og ikke hænger sammen som en årsags-/virkning-sammenhæng, men mere handler om systemer i systemer. Derfor kigger vi også efter sammenhængene. Bevægelsen mellem kroppen, sindet og følelserne.

Vi tager seksualitet seriøst

Det er ikke altid, at seksualitet er en del af det, du (eller I som par) bøvler med. Om det er det eller ej, så dukker det ofte op som et emne på et tidspunkt. Måske fordi der hos os er et rum, hvor seksualitet kan italesættes og endda kropsliggøres. Vi ser seksualitet som en livskraft. Og uanset om du har en aktiv udlevet seksualitet eller du lever dit liv i cølibat, så er den seksuelle energi en særlig livskraft at komme i kontakt med.

At gå fra sans til samling

Forenklet sagt handler det om at blive mere bevægelig i sine følelser, sit sind og sin krop og at lære at bevæge sig med det, der opstår.  Mærke, sanse sig selv og forstå sig selv. Sætte noget nyt i bevægelse. For nogle er indgangen narrativ terapi, for andre oplevelsesorienteret terapi, ISTDP eller sanselig erkendelse. Det er hver især porten til det samme sted; nemlig at opleve sig selv som hel og forbinde de sansemæssige, følelsesmæssige og forståelsesmæssige løse ender med den verden du er en del af.

Det bæredygtige menneske

At være bæredygtig handler om evnen til at bære dig selv i det evige flow af begivenheder, livet er. Vi beskriver blandt andet, hvordan det autonome nervesystem arbejder i dig, og hvor vigtig tillid og tryghed er som baggrund på rejsen fra overlevelse til udvikling.

Læs mere >

Ja- og nej-sproget

Vi fortæller ofte om Ja & Nej sproget og de klare og uklare varianter, vi alle møder.

Nej beskytter dig selv. Ja er mening og så er der flere uklare og forvirrende variationer, som du kan læse mere om her.

Læs mere >

Gør du det du plejer, får du det du plejer

Hvad vil det sige at mødes? Hvorfor er langsomhed vigtig? Meget handler om at få øje på sine vaner.

Her har vi samlet nogle af de centrale indsigter, der er en integreret del af vores arbejde.

Læs mere >