Frihed og valg

Frihed og valg

Når jeg fortæller hvordan og hvorfor jeg har valgt at leve, som jeg gør – i frihed – bliver det ofte misforstået. Eller jeg bliver i hvert fald ofte overrasket over den umiddelbare respons, jeg får fra mine omgivelser. Der bliver ofte en stilhed lige efter at jeg fortæller det. Og en forsigtighed. Og så en spørgen ind til hvad det nu egentlig betyder. Hvis det er nære venner spørger de mig heldigvis både direkte og bramfrit. Og så kan snakken begynde at afdække historierne.

Det føles som om at det skræmmer mange, hvis man lever et liv i frihed hver dag. Frihed til at gøre det jeg skal, frihed til at være den jeg er, frihed til at træffe de valg, jeg skal træffe.

Reaktionen er ofte noget i stil med – at ”har du så sex med alle mulige mennesker”??? Og også at der må være megen usikkerhed og utryghed og jalousi forbundet med friheden.

Og ja, det kan der jo i princippet også være. Der er vel usikkerhed, utryghed og jalousi i de fleste menneskers tilværelse?

Mindre frihed = mere tryghed?

Jeg betragter egentlig mere reaktionen på friheden, som et udtryk for fordomme og en frygt for at give slip på trygheden i det, vi kender. Eller måske det vi tror, vi kender? Og at vi kan tænke at jo ”mindre frihed” – jo ”mere tryghed”? Jeg tror ikke at det hænger sådan sammen. Jeg tror at hvis ikke jeg er vågen, bliver jeg doven og min krybdyrs-hjerne vil kun søge tryghed og faste rammer, fordi det er den måde som mennesket har overlevet på i umindelige tider.

De fleste tænker at der i friheden, er så mange muligheder, så mange måder at handle på, men sædvanligvis er der kun ét rigtigt valg.

Og det er mit liv i frihed. At jeg skal søge det éne rigtige valg hver gang. Det er lidt ligesom i skak. Det kan synes som om der er mange forskellige træk hele tiden – men det er der ikke. Der er kun dét ene træk, som den match du sidder i – lægger op til.

Logisk rationelt er der selvfølgelig mange. Som i livet. Men det er ikke alle træk, der er dét rette valg for mig. Og heri ligger friheden. Og ansvaret for mig selv. At vælge det ene træk, som lige nu skal ske på brættet – med den rette brik. Tårnet? Springeren? Dronningen?

Selvom der jo selvfølgelig til allersidst ikke er flere valgmuligheder. I slutspillet på den sidste dag.

Det rette valg – hver gang

At leve i frihed handler for mig mere end alt andet, om at se dét ene rigtige valg hver gang. Og hver dag. Uden at være belastet af bindinger i situationen; uden at være belastet af min opvækst, moral, ideer, skam eller den nyeste kærlighedsfilm i biografen eller hvad pokker der nu forsøger at skubbe rundt med mig. Jeg ønsker mig at tage det hele med i vurderingen af hvad der skal ske på det næste trin. Jeg vil ikke ligge på den sidste dag og fortryde. Ønske at jeg havde gjort noget andet. Hvis det er noget der er vigtigt for mig, så skal jeg sørge for at få det undersøgt så hurtigt som muligt. Det er min filosofi.

congerdesign / Pixabay

Når jeg føler kærlighed, i frihed, er det for mit vedkommende rettet mod én kvinde, som tingene er lige nu. Min kærlighed er ikke rettet imod 10 kvinder. Eller 20 kvinder. Nej, kun mod én kvinde. Friheden i det handler om at jeg hver morgen slår øjnene op – kommer i tanke om hende og tænker: ”DAMN! Hun er her sgu også i dag. Fedt nok – endnu en dag med verdens mest vidunderligste væsen”. Jeg tager hende ikke for givet.

Paradoksalt nok åbner det, at vælge én kvinde, nu når der er frihed til alle kvinder, en brønd af dybde og indsigt og sårbarhed og åbenhed og ærlighed og kærlighed, som ikke har været tilgængelig for mig, da jeg levede på en anden måde.

På vores kurser undersøger vi hvad jeres kærlighed er skabt af. Hvad er vaner, tryghed og forudsigelighed? Kærlighedssprog, mønstre, meditation og hvem der egentlig har ansvaret for jeres lykke? Det gør vi sammen med andre par og vi glæder os meget til at dele ud af os selv og høre jeres historier i Danakildes smukke rammer. Hvis ikke du endnu har fundet jeres sommer-flirt, er det måske en mulighed for at trække stikket ud og gå dybt sammen?

Vi kan også undersøge det i en tantramassage. Friheden, bindingerne, moralen, ønskerne, sexualiteten eller bare et behov om at blive rørt ved.

Jeg glæder mig til at mødes.

Kærlig hilsen

Jørn