Tantra retreats

LIV I KÆRLIGHEDEN – nu er Trine Dupont og jeg klar med en række retreats for par, som ønsker at fordybe sig med hinanden. Vi glæder os vanvittigt til at invitere jer ind i at undersøge det, der har med kærligheden at gøre.

Weekenderne bliver helt sikkert noget, som I ikke har prøvet før. Måske kan det sætte gang i nye bevægelser?

Spørg efter prisen. Kost og logi på Danakilde aftales direkte med værten Rebekka.

LIV I KÆRLIGHEDEN – Modul 1: Introduktion til tantramassage

I det første modul skaber vi et trygt rum og sætter en ramme, hvori I som par kan finde ind til sanselighed og nærvær med hinanden på en legende og seriøs måde.

I et sundt og velfungerende parforhold er det afgørende med en vedvarende god og tæt kontakt mellem parterne, og kontakten må nødvendigvis tage udgangspunkt i en god kontakt til os selv.

Gennem berørings- og massageøvelser, oplæg, samtaler/refleksion og meditation finder vi ind til vores livskraft, vores sensualitet og det sted i os, som mere handler om at være tilstede end om at gøre noget bestemt.

Når kroppen bliver afspændt, og sindet mere roligt, bliver der plads til nye oplevelser af sanselighed, nærvær og intimitet med partneren.

Nøgenhed er naturligt under massagerne, hvor der kun arbejdes med egen partner. Flere øvelser foregår på madras på gulvet, hvilket forudsætter en vis bevægelighed hos deltagerne.

I den sanselige kontakt vil I naturligt møde jeres vaner, hvilket er godt, for det giver jer mulighed for at tale om dem, blive mere bevidste om dem, og måske baner det nye veje i jeres samvær med hinanden.

I løbet af retreatet vil I blive introduceret til meditation, tantramassage, undersøgelser af hvad kontakt er, og hvorfor mennesker reagerer, som de gør, fx i pressede situationer. Disse nye indsigter og oplevelser kan I tage med hjem som inspiration til at forfine kontakten imellem jer endnu mere.

LIV I KÆRLIGHEDEN – Modul 2: Stilhed – vi undersøger blandt andet at være stille sammen (Spørg efter dato)

I dette modul sætter vi fokus på STILHED. Vi vil finde ud af, hvad der sker, når vi er stille sammen.

I stilheden genopdager vi os selv på helt nye måder. Vi ser sider af os selv, som ikke er synlige, når vi har for travlt. Mærker kontakten til vores krop, får ro i sindet og plads til at tænke nye tanker. For at det kan ske, er vi nødt til at etablere et forhold til stilheden.

Naturen er et godt sted at gøre det. Her kan du åbne for din sansning. Mærke vinden i ansigtet, lytte til trækronernes susen og vandet, der slår ind på stranden. Opdage de naturlige lyde, der er omkring dig, og som du ikke hører, når fjernsynet kører, eller musikken spiller i radioen.

Som par vil I opleve, at perioder af stilhed har en markant effekt på intimiteten mellem jer. Når I er opmærksomme på – og endda planlægger stilhed – bliver det muligt at nå ind til en endnu dybere kontakt med hinanden.

Vi undersøger også begrebet bevægelse. Hvornår er det godt at være i ro, og hvornår opstår behovet for forandring?

Vi kigger på balancen mellem det stille og det aktive. Både det I har sammen og med jer selv. Og vi taler om det.

Vi undersøger blandt andet:

 • Stilledøgn: Ingen tale, ingen tv, ingen mobil, ingen radio, ingen musik, ingen bøger, ingen forstyrrelser.
 • Meditation: Stilhed i sindet.
 • Massage: Berøring og kontakt i stilhed, og
 • vi undersøger pausernes betydning.
LIV I KÆRLIGHEDEN – Modul 3: “Restauranten for enden af universet” eller Hvad pokker er meningen?
Hvad er det, der kalder på dig i dit liv? Hvor brænder du virkelig? Hvad er din ”grund til at være”?
Det undersøger vi sammen på vores retreat. Der er intet krav om alder, køn eller om du er i parforhold eller ej. Det betyder ingenting. Det der betyder noget er, at vi er mennesker, og det er det fælles udgangspunkt for de dage, vi tilbringer sammen.
Du er åben og nysgerrig på at undersøge, hvad der er meningsfuldt for dig. Du vil gerne åbne dig endnu mere for livet og for andre mennesker.
Og vi fejrer det lørdag aften med en fest.
Forberedelse til festen er:
 • Hvad er det, der kalder på dig i dit liv? Hvad er meningsfuldt for dig? Hvad står i vejen for dig og i dig?
 • Kontakt i øvelser og samtaler
 • Grin og spas
 • Hvem er du? Og ja – jeg vil gerne høre om dig
 • Oplæg om at sige ja og nej i livet
 • Noget om MOD
 • Natteøvelse, hvor du guides til at finde ud af, hvad der er vigtigt for dig. Ja, her er du vågen noget af natten, så husk natbrillerne, når du skal sove næste formiddag
 • Meditation (fordi pauser er vigtige, og det, der er vigtigt for os, har det med at forsvinde i larmen og det høje tempo)
 • FEST: Det smukke Danakilde danner rammen om festen lørdag aften, hvor vi fejrer livet, os selv og hinanden
Spørg efter pris. Overnatning og mad – middag og aften tilkøbes på Danakilde.
LIV I KÆRLIGHEDEN – Modul 4: Kærlighedens væsen

I dette modul sætter vi fokus på KÆRLIGHEDENS VÆSEN.

Hvis der er en mening med livet, tror vi, det er kærlighed. Det vil vi gerne undersøge sammen med par, der vil gå dybt med hinanden.

“Jeg elsker dig, og derfor vil jeg gerne have, at du er lykkelig, og hvis det inkluderer mig i dit liv, er det dejligt.”

Hvordan kan vi få øje på, hvor vi betinger kærligheden, og hvordan kan vi se den anden mere klart? Som den anden virkelig er og ikke, som vi tror eller ønsker, vedkommende skal være.

Bru-nO / Pixabay

Vaner kan give tryghed og forudsigelighed i parforholdet, og de skaber rammer, som vi kan bevæge os indenfor. Samtidig kan de blive årsag til konflikter og problemer, hvis de står i vejen for, at enten den ene part eller parret sammen kan bevæge sig i en ny retning.

Så hvad gør vi?

Først må I få øje på vanerne. Derefter må I se på, om vanen er en lim, der binder jeres forhold sammen, eller om vanen står i vejen for kontakten mellem jer. For at få øje på det, må I få øje på, hvordan vanen fungerer. Og I må ind i nærvær med hinanden, for det er i nærværet, at noget nyt måske kan vise sig.

På dette retreat vil I som par få mulighed for at undersøge kærlighedens væsen og kaste lys på den parrelation, I er en del af.

Vi undersøger:

 • Hvordan er jeres kærlighedssprog?
 • Kærlig berøring uden betingelser – med egen partner
 • Er der mønstre og vaner, som står i vejen for kontakten mellem jer?
 • Hvem har ansvar for min lykke?
 • Meditation – åbning til nærvær
 • Seksualitet og sanselighed og elskov – med egen partner
 • At dele erfaring og historier med andre par

Lad os åbne ind til kærlighedens væsen gennem oplæg, samtale, berøring, refleksion og nærvær. Pris: Spørg efter pris.

Læs meget mere og se hvad prisen dækker: LIK-kærlighedens væsen

LIV I KÆRLIGHEDEN – Modul 5: Frihed og Ansvar i et parforhold

I dette modul vil vi gerne undersøge begreberne FRIHED og ANSVAR. Hvad betyder de for os?

For mange mennesker er kærlighed mere et spørgsmål om at blive elsket end om at elske, og det kan blive vigtigere, hvordan man kan få den anden til at elske sig, snarere end at undersøge sin egen evne til at elske.

Gennem oplæg, øvelser/massager/meditationer og refleksioner vil vi sammen prøve at få øje på, hvornår vi føler os frie og ufrie, og hvad der er vores eget og vores fælles ansvar. Fælles bevidsthed om dette er nemlig afgørende for, om vi kan hengive os til kærligheden og til hinanden.

Frihed kan få karakter af at være noget farligt og ansvar af noget tungt. Men vi ser, at der er stor frihed i at tage ansvar for sig selv og samtidig prøve at forstå den anden, så vi kan hjælpe hinanden med at udfolde det menneskelige potentiale, vi hver især indeholder. Og så nyde at se partneren folde sig ud til trompeter og hornmusik, med alt hvad det indebærer. Heri ligger kimen til ubetinget kærlighed.

I undersøger og retter opmærksomheden mod, hvor I står individuelt og som par.

 • Hvad er frihed for mig?
 • Hvad har jeg ansvaret for?
 • Tryghed
 • Mod
 • Tillid
 • Jalousi
 • Min evne til at bevæge mig i livet

At elske nogen er ikke kun en følelse, men også en beslutning og et løfte. Et stort JEG VIL.

Irwin D. Yalom:

Vi opfatter almindeligvis frihed som et entydigt positivt begreb. Er det måske ikke friheden, mennesket har sukket efter og kæmpet for op igennem hele historien? Dog, er frihed uløseligt forbundet med rædsel. ”Frihed” henviser til fraværet af ydre struktur. I modsætning til, hvad hverdagen siger os, træder mennesket ikke ind i et velstruktureret univers med en plan. Tværtimod, den enkelte har det fulde ansvar for – er ophav til – sin egen verden, sit livsmønster, sine valg og sine handlinger.

(Fra ”Eksistentiel psykoterapi”)

Læs meget mere og se hvad prisen er: LIK-Frihed & Ansvar