Har du lyst til at blive introduceret for tantramassagen, så er der mulighed for at komme med på grundkursus for tantramassage, hvor Trine Dupont og jeg i trygge rammer introducerer de grundlæggende rammer for tantra og tantramassage. Modulerne er bygget op med ideen om at alle der er nye i tantraverdenen kan deltage. Derfor er grænser, bevægelse og Ja- og Nej-sproget en del af de første to moduler. Naturligvis sammen med masser af berøring og sanselighed, grin og spas. Vi overvejer et modul 3, for erfarne tantramassage udøvere, der har videre rammer. Spørg for dato.

Retreats’ene er for såvel singler som par. Par arbejder primært sammen, med mindre de ønsker andet, og singler skifter massagepartner med jævne mellemrum.

Hvis der er noget, du er i tvivl om, så kontakt mig på mail eller mobil.

Modul 1: Introduktion til tantramassage

I det første modul skaber vi et trygt rum og sætter en ramme, hvor du som solo eller I som par kan finde ind til sanselighed og nærvær med hinanden på en legende og seriøs måde.

I enhver sund relation er det afgørende med en vedvarende god og tæt kontakt. Den kontakt må nødvendigvis tage udgangspunkt i en god kontakt til os selv.

Gennem berørings- og massageøvelser, oplæg, samtaler/refleksion og meditation finder du ind til det sted, der mere handler om at være end om at gøre.

Når kroppen bliver afspændt, og sindet roligt, bliver der plads til nye oplevelser af sanselighed, nærvær og intimitet.

I den sanselige kontakt vil du naturligt møde dine vaner, hvilket er godt, for det giver dig mulighed for at tale om vanerne, blive mere bevidste om dem, og måske bane  nye veje i samværet med andre.

I løbet af retreatet vil du blive introduceret til meditation, tantramassage, Ja og Nej-sproget, undersøgelser af hvad kontakt er, og hvorfor mennesker reagerer, som de gør, fx i pressede situationer. Disse nye indsigter og oplevelser kan du tage med hjem som inspiration til at forfine kontakten til andre endnu mere.

Modul 2: Tantramassage modul 2 – det store Ja

I det andet modul bliver mødet mere legende. Der er udførlig undervisning i massage af hele kroppen, herunder også yoni/lingam massage, der gøres til en del af den samlede tantramassage. Vi (Jørn og Trine) vil ligesom altid demonstrere alle berøringsøvelser først.

Udover berørings- og massageøvelser laver vi også et par oplæg, der bliver tid til samtaler, meditation og refleksion med hinanden og undersøgelser af hvad kontakt er. Der er god mad og smuk natur. Fordybelse.

Det er en forudsætning at deltagerne har været med på Modul 1: Introduktion til Tantramassage tidligere.

Der kan i enkelte tilfælde gives dispensation, hvis du har deltaget i lignende kurser.

I massagerne arbejdes der med skiftende partnere, med mindre I som par vælger at fordybe jer med hinanden. Vi lægger vægt på at skifte ud, fordi det øver fleksibiliteten i kroppen og sindet inden mødet med et nyt menneske. Og fordi det for os står i midten af, hvad vi mener tantra er: Det ubetingede møde med et andet menneske.

Nøgenhed er naturlighed, og din krop er okay, som den er uanset køn, former, farver, vægt eller alder. Den er helt særlig og fortjener opmærksomhed og berøring. Massagen inviterer dig ind i kontakt med dig selv – i dit møde med den anden.

I den nøgne sanselige kontakt vil du naturligt møde dine vaner, hvilket er godt, for det giver dig mulighed for at tale om dem, blive mere bevidste om dem. Det kan selvfølgelig også være lidt besværligt, og bliver det svært, er vi med for at hjælpe, og tage os omsorgsfuldt af det.

I seksualiteten er en naturlig kontakt til vores lyst gennem sansningen. Det er denne sansning, du inviteres ind i på dette modul. Uden krav og forventninger, men med en klar ramme at sanse i. Vi inviterer dig til at være sammen med andre mennesker på en ny måde, hvor nærvær, bevidsthed, opmærksomhed og sanselighed får plads. Bagom alle forestillingerne om hvem vi er, eller alle de betydninger, vi har givet vores krop og samliv.

I tantraen inkluderes hele kroppen og ingen dele af kroppen gøres til noget særligt. Vi vil guide jer ind i en forståelse, hvor ethvert sted på kroppen rummes uden at blive givet en særlig betydning. Ligesom vi ikke skal et sted hen i vores seksualitet, men simpelthen er seksuelle væsener. Det kan vi gøre, når vi lærer at sanse os selv, og det er dette rum vi åbner for denne weekend.

I øvelserne vil vi undersøge, om vi kan blive i os selv uden at begynde at gøre noget VED eller godt FOR den anden. Det kan opleves som en enorm frihed at slippe for at skulle præstere og bare være med din egen sanselighed.

Modul 3: For den erfarne tantriker

Modulet kommer til at sætte lidt andre rammer for tantramassagen end de tidligere. Vi arbejder på at beskrive indholdet. Du kan blive skrevet op på venteliste.