Tantramassage

- til kvinder

Helkropsmassage

Helkropsmassage er en unik måde at undersøge dig selv på. I massagen fremstår vi, som de mennesker vi er. Vi bliver i bogstaveligste forstand "klædt nøgne".

Inden massagen

Inden du ankommer, er der en telefonsamtale, så massøren kan fornemme, om det er okay at gå videre. Og så du kan fornemme om, du føler dig tryg.

Velkommen

Du bydes velkommen, lander i stolen, mens sommerfuglene i maven måske falder lidt til ro. Rammerne for massagen beskrives igen, og måske fortæller du lidt om, hvad der rører sig i dig.

Samtalens længde varierer og er med til at skabe tryghed hos dig om, hvad et møde er, og tryghed i massøren i forhold til, om du har forstået forskellen på et møde og en behandling.

Efter samtalen klædes der om. Du får en sarong, som du skal have på i starten af mødet.

Vi starter med at sidde overfor hinanden og være stille nogle minutter. Herefter er der et kort ritual, hvor massøren klæder først sig selv og dernæst dig af.

Både du og massøren er altså nøgne i massagen. Når vi fjerner den barriere, tøj giver os, åbner vi til en ligeværdighed, til nærværet og sanseligheden. Et smukt rum at undersøge Ja og Nej i uden at skulle præstere eller have projekter om det ene eller det andet.

Helkropsmassagen

Når det er tid, lægger du dig på maven på madrassen, og her starter så selve massagen.

Hele kroppen er naturlig, og jeg berører dig overalt på kroppen.  For mig er der ingen forskel på en arm, en næse eller et bryst, og alle steder berøres med samme naturlighed.

Der er ingen bestemt form, rækkefølge eller plan for massagen. Vi mødes og bevægelse, impuls og sansninger fører os igennem massagen. Du er fri til at undersøge dig selv i mødet med massøren.

Når du rører den anden, rører du dig selv

Når massøren berører dig, berører han i virkeligheden også sig selv. Han sanser sig selv i mødet med dig, mens han er meget opmærksom på de reaktioner, der kommer hos dig. På samme måde inviteres du til at mærke dig selv. Både når du ligger helt stille og bliver berørt, og når du måske får en impuls til at holde om, klemme en hånd eller berøre med opmærksomheden rettet mod det, du faktisk sanser.

Det handler ikke om at gøre noget for den anden eller ville have noget ud af det. Det handler om at være til stede. Med sig selv, sin sanselighed og med den anden. Sanse sig selv indefra.

Helkropsmassage og lyst

Det er helt okay og helt naturligt, hvis der opstår lyst i en massage. Lyst er liv, og lyst er en af de mest grundlæggende drifter, vi har. Opstår der lyst i dig så nyd den og undersøg dig selv. Bevæg dig med lysten og opdag måske, hvor nemt du kommer til at lade hovedet overtage styringen. Eller vær stille og opmærksom på, hvad der sker i kroppen, når lysten bruser igennem kroppen.

Vaner

Det kan ske, at du føler at nu skal ”der ske noget” eller du ”vil gøre noget” for massøren eller for dig selv. Det kan vi kalde et ”projekt”.

Hjernen fungerer på den måde, at når vi gør ”A”, så synes vi, der skal følge ”B” lige efter. Vi kan kalde det årsag/virkning. Det er ofte sådan ”friktions-sex” udføres. At der er nogle ”regler” eller “vaner” eller en “adfærd”, der peger et bestemt sted hen. En støt stigende kurve med et mål.

Sådan er det ikke i en helkropsmassage. Her er kurven mere en lang række bølger i forskellige intensitet. Der er ingen steder at ville hen.

Under massagen kan du altså få øje på dine vaner. Opdage, hvordan vanerne bliver tydelige, og hvor meget vores opfattelse er påvirket af dem.

Det er vores oplevelse, at den proces er lærerig for de fleste. Her kan vi lære at se og skelne, om det er verden udenfor, der påvirker os (som de fleste tror), eller om det er verden indeni, der spiller os et puds. Sagt med andre ord kan du lære at trække opmærksomheden hjem til dig selv og sanse dig selv indefra.

DSC_5150

Lidt om grænser

Det er vigtigt, at du i massagen siger Nej, hvis du føler dig utilpas, eller der er noget, du ikke bryder dig om. Du har selv ansvaret for dine grænser. Du kan sige nej, bevæge sig væk eller flytte massørens hånd. Det taler I også om inden massagen. Du kan læse om mine etiske rammer her.

Berøring af kønnet

Dit køn berøres ofte gennem massagen, fordi vi opfatter kroppen som hel, og på den måde ikke gør kønnet til noget særligt. Ligesom til al anden berøring, kan du naturligvis også sige Nej til berøring af kønnet.

Af og til opstår der stor lyst, og du kan måske fornemme, at en orgasme er på vej. Hvis det sker, kan du sætte dig selv fri, og følge den impuls du har, til enten at lade den komme, eller bevæge dig væk fra den. Sker det, at der kommer en orgasme, så lad det ske. Det er naturligt og derfor indenfor rammerne af helkropsmassagen.

Det er dog sjældent at en orgasme kommer. Måske fordi orgasmer og udløsninger ofte er knyttet til vaner. Vi er vant til at blive berørt på en bestemt måde for at noget bestemt kan ske. I det øjeblik, du berøres på en sanselig måde, der ikke vil noget bestemt, sker der andre ting i kroppen. Sanseligheden så at sige udvider sig.

Det afgørende er, at du ikke sætter forventninger op om enten at gå den ene eller den anden vej, men lader dig føre af øjeblikket. På den måde kan du undersøge dig selv frit og åbent.

Efter massagen

Når vi er færdige med massagen, lægges din sarong over dig, og så får du lov at ligge lidt alene.

Har du behov for at snakke om noget, der er sket i massagen, så kan vi gøre det efter den lille pause, ligesom du altid er velkommen til at skrive eller ringe i tiden efter massagen.

Du klæder dig herefter på igen. Mange foretrækker blot at tørre den overskydende olie af kroppen efterfølgende, men du er også velkommen til at gå i bad, inden du tager videre.

Massagen er ofte intens og intim på samme tid, så derfor er det vigtigt at du er sund og rask – ligesom du kan være sikker på at massøren selvfølgelig er det.

Kontakt mig

Indtast venligst dit navn.
Indtast venligst en besked